דמי אבטלה בתקופת לימודי תואר

שאלה:

האם יש פה גזל?

הייתי זכאי לדמי אבטלה והתחלתי לימודי תואר די במקביל, לא שאלו על הלימודים ולא היה להצהיר (למיטב זכרוני).
בדיעבד מסתבר שרק בתנאים מסויימים סטודנט מקבל דמי אבטלה, אני עמדתי בתנאים האלו בכל מקרה, רק שלא הייתה הצהרה
על הנתונים האלו בשום שלב (לפני הלימודים חתמתי אבטלה, ואחרי חודש התחלתי ללמוד, כך שלא היה מה להצהיר בהתחלה על לימודים כי לא למדתי
ולא זכור שביקשו לעדכן לאחר מכן מצב נוכחי שהתחלתי ללמוד).

אם אני במצב רפואי שיכול לזכות אותי בקבלת נכות וקצבה, ובחרתי שלא לתבוע.
אז אם מה שתיארתי קודם זה היה גזלה, האם נחשב כהחזרת הגזלה זה שלא תובע את הקצבה שמגיעה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כפי שהבאת שלימודים לא אמורים להפריע לקבלת דמי אבטלה. ובפרט שלא ביקשו הצהרה על אי לימודים. ולכן איני רואה שום חשש גזל בקבלת דמי אבטלה כאשר לא חרגת מהתנאים.

בהצלחה.