התרת נדר להפרד מהבן זוג

שאלה:

שלום הבן זוג שלי ואני רבנו ומאוד אז אמרתי לאחיות שלי שזהוא אני נודרת נדר שאני לא אחזור אליו יותר. והיום אחרי חודש וחצי הוא רוצה לחזור אז איך ומה אני צריכה בשביל להתיר את הנדר? תודה רבה נחמה מחכה לתשובה

תשובה:

אני מבין שאתם לא נשואים, ממילא אין אפשרות לכאורה לבטל את הנדר הזה, כיון שכל קשר מחוץ למסגרת נישואין מתועב מאוד בעיני ה' יתברך, ובלאו הכי אסור לכם להיות יחד, וזה בגדר נדרי מצוה, ובודאי אין כל נימוק – פתח שיכול להתיר דבר כזה ואין משמעות להתרת נדר ללא פתח.

הדרך היחידה היא רק אם תרצו להנשא ולשמור טהרת המשפחה, אז מחמת מצות הנישואין יהיה פתח טוב ותוכלו לעשות התרת נדרים.

שיהיו תמיד חיים של קדושה ורוממות!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אנחנו לא נשואים אבל שניינו גרושים עם ילדים ואנחנו 10 שנים חברים וגם אנחנו גרים בדירות נפרדות אז גם אי אפשר להתיר את הנדר?

  2. אי אפשר. אתם יכולים להתחתן, ואז תוכלו להתיר את הנדר, אבל בלא נישואין לקיים יחסים חלילה או בכלל קשר שגורם להרהור עבירה או איסור ייחוד הם איסורים גמורים, וממילא זה נדר מצוה שאין אפשרות לבטלו.