קבלת מצרכים מעמותה לא בדיוק לפי הקריטריונים

שאלה:

אחותי מקבלת כבר 11 חודש 3 קופסאות מטרנה בחודש חינם. אותה עמותה מציעה את ההטבה רק עד שהתינוק בן שנה.

לפני חודש נולדה לה בת, ואחותי הולכת להגיש בקשה גם עבורה, והיא אומרת שהיא בטוח תקבל.

השאלה היא, התינוקת החדשה בעיקר יונקת, ומידי פעם תצטרך מטרנה, וודאי לא כל הכמות הנ"ל. אחותי מתכננת לתת את השאר לתינוק, שכבר יהיה מעל גיל שנה.

יש איזו בעיה?

תשובה:

שלום רב,

כן. יש בעיה. כל עוד שלא מקבלים רשות מבעלי העמותה אסור. שהרי הם אומרים בפירוש למה זה נועד, אם כך צריכים להקפיד שהיא עומדת בקריטריונים שהם קבעו. הכסף שלהם והם כמובן רשאים לומר כיצד הם מחלקים אותו.