לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נזק שנעשה מנזילה כשהנזילה מלקוי בנייה

שאלה:

שלום,
רכשנו דירה חדשה מקבלן בבניין משותף. כשנכנסנו לבית התברר שקיימת תקלה בניקוז שגורמת למים לאחר השימוש במקלחת לנזול לחצר שכנים. הקבלן מצידו אישר שזאת תקלה ואחריות שלו והוא יתקן אותה. השכן טוען שמכיוון שהנזילה גורמת לו נזק אנו מחויבים בהיזק ואילו אנו טוענים שזאת תקלה של הקבלן שאף לקח עליה אחריות. מי צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הנזק נעשה שלא מידיעת השכנים – בעלי הנזילה – אין להם חובת תשלומים. אם ידעו ובכל אופן השתמשו במים והזיקו, יש לבחון האם הנזק מיידי או לא – אם הנזק מידי נחשב לאדם המזיק וחייב. אם הנזק לא מיידי נחלקו הפוסקים במים שמחלחלים ומזיקים האם דינם כבור המזיק או כאש, ונפ"מ האם חייב בכלים, והמזיק יכול לפטור עצמו בטענת קי"ל כפוסקים שהוא בור.

לגבי העתיד יכולים השכנים שניזוקו מהנזילה לחייב את בעל הנזילה שלא ישתמש במים עד שהקבלן יתקן את הנזילה.

בהצלחה.

מקורות:

לגבי מים שחלחלו והזיקו ראה עלון המשפט גליון מספר 43