הסרת רוטב מהדג כדי לחממו בשבת

שאלה:

אנחנו משפחה אשכנזית. האם מותר להוציא בשבת בבוקר מהמקרר דג עם רוטב, להוריד ממנו את כל שכבת הרוטב (הקרוש) עד כמה שאפשר, ולהניח בכלי ע"ג כלי על הפלטה. יצויין שאחרי שהדג מתחמם יש מעט מאד רוטב בתבנית. מה הדין ?

תשובה:

נראה שמצד הלכות בישול זה מותר, מעט הרוטב הזה אולי יוצאת מתוך הדג עצמו, אבל יש כאן בעיה אמיתית של בורר! לכן לא ניתן לעשות זאת בשבת.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיון שזה בא מהמקרר זה לא מעשי, הרוטב לא ירד לבד בצורה מיטבית כיון שהוא קרוש, הוא גם לא יפשיר מאליו טבע הרוטב שאחרי שהוא במקרר הוא מפשיר לגמרי רק בחום.