שכר עבודה בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
אני מדריכה בהוסטל לבנות שפתוח גם בשבת, מדי פעם יש לי אפשרות לעבוד שם בשבת (העבודה לא עבודה ממש יש להיות שם ולהיות עם הבנות אבל ברור שזה לא עונג שבת בשבילי) שאלתי היא, האם מותר לי לעשות שם שבתות רק בשביל כסף ? יש הרבה קופצים על המציאה לעשות שם שבתות ואני לא חייבת בכלל להיות שם.
תודה רבה מראש, ויישר כוח.

תשובה:

שלום וברכה

אם השכר ינתן לך בהבלעה עם שכר ימי החול ולא במיוחד על שבת, מותר לך להיות שם, אבל אם לא דחוף לך הכסף, כיון שאת אומרת שזה לא ממש עונג שבת, ודאי ראוי לענג את השבת בצורה שנראית לך מתאימה יותר.