לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נטילת ידים לתוך פח אשפה

שאלה:

שלום כבוד הרב
1. יש לי 3 שעות ללמוד ביום ואני מעוניין ללמוד בעז"ה בעיון- שאלתי היא מהי הדרך הטובה ללמוד בעיון?
2. האם אפשר לכתחילה לעשות נטילת ידיים לסעודה למשל בפח ציבורי עם נטלה (כמובן ריח לא נעים) וכמובן שיש אופציה אחרת יותר טובה אם לא -אפשר לקבל מקור לזה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הדרך הטובה ביותר ללימוד עיוני הוא לימוד עם חברותא טוב, ללמוד לאט, להבין כל דבר ולחזור היטב על הדברים.

אין כל סיבה שלא ליטול לתוך פח אשפה, אסור ללומר שם דברי תורה, אבל אין שם רוח רעה ובידים אתה לא נוגע בשום טינוף, כמובן יש לברך רחוק מעט מהפח ורק אחר כך לנגב.

יום נעים וחורף בריא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    אני חשבתי שכמו שיש נידון לגבי נטילת ידיים באמבטיה שיש דיעות בין הפסוקים אם מותר או לא כך גם לפח אשפה…

    תודה