כיבוס בחול המועד למי שנגמרו כל בגדיו הנקיים

שאלה:

שנגמר כל החולצות ואין מה ללבוש לחג האם מותר לכבס חולצה אחת עם כיבוס של בגדי קטנים ??????
תודה פיתקא טבא

תשובה:

ראה חול המועד כהלכתו פרק ה הערה לה, שהמנהג להחמיר אפילו כשנגמרו כל הבגדים המכובסים, ולא הקילו לכבס אלא למי שאין לו אלא בגד אחד ולא למי שנגמרו לו המכובסים, לכן כדאי להשתדל להסתדר עם מה שיש במידת האפשר. אמנם יש שהקילו בזה כשהכל מלוכלך והמיקל כדבריהם יש לו על מי לסמוך. ראה שם בשם השמירת שבת כהלכתה פרק כט הערה קנא.