שינה מחוץ לסוכה בנסיעה ארוכה מחוץ לעיר

שאלה:

אני ומשפחתי נוסעים לאילת , האם בנסיעה מותר לישון (מחוץ לסוכן) והאם מותר לאכול לחם מזונות בנסיעה ?

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל לישון בנסיעה בפרט שהיא ארוכה כל כך, כדין הולכי דרכים הפטורים מן הסוכה, ראה כאן בהרחבה.

לגבי אכילת מזונות, תאכל פחות מכביצה, כיון שיש להסתפק בנסיעה בת כמה שעות בלבד שאין בהכרח הפסד ארוחה אם יש כאן דין של הולכי דרכים [בשינה יש צירוף נוסף, שסוג כזה של נמנום כל השנה עושים חוץ לסוכה אפילו בנסיעות קצרות]. פירות וירקות תוכל לאכול בלי הגבלה, וכך גם חטיפי תירס כמו במבה דוריטוס ואחרים, אין סיבה לאכול מזונות דוקא…

נסיעה טובה.