האם להתפלל על אדם שיעזוב את אשתו הגויה?

שאלה:

בס"ד
שלום רב. מועדים לשמחה
אני שואלת שאלה זו בכאב גדול מאוד.
במשפחה יהודיה שבה בן משפחה קרוב , יהודי מחליט "להתחתן" עם גויה, חי איתה , נוסע לחו"ל כדי להירשם כזוג נשוי רחמנא ליצלן , האם יש מצווה להתפלל שהוא יפרד ממנה ?
ועוד שאלה. אם הגויה בהריון , לאבא היהודי של הילד הגוי יש חובה לדאוג לו וזה אומר גם שהוא יכול להישאר איתה ? בכל זאת מצווה להתפלל שיפרדו ?
לי אישית יש שנאה גדולה לאלה שנדחפים למשפחות יהודיות ומטמאות את המשפחות.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

ודאי שמותר להתפלל עליו כדי שיעזוב אותה. הרי אמרו חז"ל במסכת ברכות י, א בשם ברוריה אשתו של רבי מאיר אמרה לבעלה רבי מאיר שהתפלל על כמה רשעים שהציקו לו שהם ימותו. שאלה אותו אשתו, האם בגלל הפסוק "יתמו חטאים מן הארץ" אתה מתפלל עליהם שימותו? הרי לא כתוב חוטאים, אלא חטאים, כלומר, רק החטאים ולא החוטאים עצמם. וגם בהמשך הפסוק כתוב "ורשעים עוד אינם". אלא הכוונה היא שצריך להתפלל שיחזרו בתשובה ואז הם לא יהיו רשעים. ואכן רבי מאיר התפלל עליהם שיחזרו בתשובה ואכן כך היה.

לגבי השאלה אם עליו לדאוג לו. על פי דין תורה אדם ילד שנולד לאדם מגויה, אינו מיוחס אחריו. אבל יחד עם זה, כתב הגרי"א הרצוג שיש עליו חובה לפרנס אותו.