דגים ובשר ודגים ובשר

שאלה:

שלום, אנו פותחים ארוחת שבת*חג בסלטים וממרח טונה אח"כ דגים – הפסקת ביסעל לחם ושתייה – ואח"כ בשר.
הילדים הכינו ממרח כבד ורוצים להכניס אותו אחרי הממרח טונה, ולסדר טונה – הפסקה – כבד – הפסקה – דגים – הפסקה – בשר. לא נחה דעתי מסידור זה ואמרתי להם לסדר הכבד יחד עם הבשר, ומצאתי אסמכתא בקרא, שאישה אשר התגרשה מבעלה הראשון ונשאה לאיש אחר לא תוכל לחזור לבעלה הראשון. ה"ה כאן אחרי שפינו עזב את הדג ופנה לבשר לא נאות לחזור שוב לדג. יורינו המורה עם מי הדין.
בברכת הגוטען מועד.

תשובה:

נהנתי מדברי החידוד, כמובן אפשר לעשות כמו שהציעו ילדיכם ואפשר כפי שהצעת אתה, והמהדרים יאכלו פעמים כבד, אחד כמו הילדים ואחד כדבריך… העיקר לא לאכול יחד עם הדג… כמו כן יקפידו לומר דברי תורה בין מנה למנה…

מועדים לשמחה.