השתתפות אבל בהקפות בשמחת תורה

שאלה:

בס"ד,
כיצד ינהג אבל בשנה על אב, בעניין הריקודים בשמחת תורה ?

תשובה:

שלום רב,

אבל בשנה על אביו אינו רוקד בהקפות של שמחת תורה. המנהג הוא שבשעה שהוא מחזיק בעצמו את הספר תורה יכול להשתתף בהקפות. ראה בספר גשר החיים פרק כג. אולם בשו"ת חלקת יעקב ח"ג סי' עה תמה על המקילים בזה, כיצד יתכן שבהושעות אסור לאבל להקיף עם הלולב, ואילו ששמחת תורה בשעה שמחזיק את סה"ת מותר? אולם עדיין המנהג הרווח הוא להשתתף בריקודים רק בשעה שהוא מחזיק את הס"ת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שוב ושוב, התשובה חלקית ולא משקפת את מגוון הדעות בהלכה. עיין כף החיים תרסט סקל"ג בשם הגר"ח פלאג'י שהתיר לאבל תוך יב"ח להשתתף בהקפות.

  2. מועדים לשמחה,
    בעצם ההקפות של שמחת תורה הן למטרת שמחה ופחות לשם תפילה ,ולדעתי יש להמנע.
    בשונה מהקפות של הושענא רבה כאשר הלולב נמצא בהישג יד של כל ישראל לכן אינו משום שמחה אלא כתפילה.
    בשורות טובות.