שושבינים לחתן יתום (או כלה יתומה) מאב או אם

שאלה:

שלום וברכה,
יתומה מאב (לאחר שנת אבל) שמתחתנת, וכל אחיה רווקים, האם מותר לאם להיות שושבינה בחתונה יחד עם אחד מן האחים? ראיתי בנטעי גבריאל שאין נכון לרווק להיות שושבין. אם תשובתכם לאסור, אם כן מי הראוי במצב כזה להיות שושבין? והאם מותר לאם להיות שושבינה לבדה?
תודה רבה, תבורכו מפי עליון!

תשובה:

שלום רב,

ראשית צריכים לדעת שכל הנושא הזה הוא רק מנהג ולא מעבר לכך, אז המונח "לאסור" וכד' ממש אינו מתאים.. אכן יש מנהג לקחת בני זוג נשואים, אני לא יודע דווקא של רווק. נדמה לי שפעם ראיתי תשובה במנחת יצחק שאינו יודע מקור למנהג זה, אבל אני לא בטוח. בכל אופן, אין ספק שהאלמנה רוצה ומגיע לה ללוות את בתה הכלה, ומעלה של כיבוד אם אלמנה ודאי עדיפה על מנהג זה. לכן, אם היא תרצה להוביל לחופה ביחד עם אחד מבניה איני רואה כל מניעה לכך. (אגב, יש שעושים שבני זוג מלווים, והאם מצטרפת).