קוואטער בזמן שהאשה היא נדה

שאלה:

שלום הרב, מועדים לשמחה!
רצינו לדעת האם זוג יכול לשמש כקוואטער לברית בזמן שהאשה היא נידה?
ישר כח!!

תשובה:

שלום וברכה

בימי נדה לא ניתן לשמש כקוואטער, כיון שלא ניתן למסור את התינוק מידו לידה כנהוג. יש שהתירו  כאשר יש מגש שעליו מונח כר ועליו התינוק, והבעל אינו לוקח את המגש מיד האשה אלא רק את הכר שעליו, ראה ארחות טהרה פרק יא סעי' כז, ומקור הדברים בדברי החיד"א יוסף אומץ פה, וכן פסקו בחסד לאלפים ועוד, אולם להלכה לא פסקו כדבריו, ראה בית יצחק יו"ד ח"ב סי' יח ולבושי מרדכי או"ח סי' מא ודרכי תשובה קצה ט ועוד, ולכן למעשה אין לשמש קוואטער בימי נדה. כמובן שאם היא מניחה את הילד על השלחן והבעל לוקחו משם מותר, אבל זה יהיה חריג ובולט…

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1