ערבה שנשרו רוב עליה

שאלה:

שלום בירכתי באחד הימים על ערבה שנשארו בה מעט עלים כי שכחתי להחליף
בדיעבד האם ייתכן לומר שיצאתי כדעת בעל העיטור שמתיר אפילו עלה בבד
מדין ספקא דרבן לקולא כי המצוה בשאר הימים מדרבנן?
***ואין אני מחפש היתר לכתחילה חלילה אלא רק לדעת שאולי כן זכיתי לקיים כל הימים את המצוה ותודה

תשובה:

אף ששיטת העיטור והריא"ז ועוד שדי במיעוט, להלכה פסקו הטוש"ע בסי' תרמ"ז ע"פ הרא"ש ועוד שצריך שיהיו רוב עלי הערבה קיימים. ומכל מקום יש שיטות שלפיהן יצאת ידי חובה.

מועדים לשמחה.