עבודת תכנות בחול המועד

שאלה:

מועדים לשמחה.
אני עובד כעצמאי בתור מפתח תוכנה ובונה אפליקציות ואתרים.
מעבר לעבודה, אני מאוד נהנה מהתכנות והפיתוח, סתם לכיף.
מבחינת פרנסה, אין לי הפסד אם לא אעבוד בחול המועד, אבל זה מצער אותי וקשה לי לא להתעסק בזה.
רציתי לשאול האם יש היתר לתכנת ולהמשיך לעבוד על פרויקט מסוים שלי בחול המועד, והאם זה תלוי אם אני מקבל על הפרויקט הזה כסף או לא?

תודה רבה

תשובה:

בודאי אסור לעבוד בחול המועד, כדאי להתרגל לשמוח עם המשפחה, להרבות יותר בלימוד התורה וכו'.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במידה והדבר מצער, והעבודה נועדה לשם תעסוקה ומניעת שיעמום, או באופן קיצוני יותר, אדם הנמצא בטיפול רפואי בחו"ל רחוק ממשפחתו ואין לו מה לעשות חוץ מלבהות ב4 רוחות השמים או ללמוד 24 שעות ביממה, האם מותר/ראוי שיתעסק בתיכנות למרות שזה המקצוע המקורי שלו ואולי אף מקבל על כך תשלום וכך יעביר את זמנו בצורה נעימה יחסית?

  2. אני לא מכיר אותך, אבל אדרבה, הרעיון סביב כל האיסור הזה בין השאר הוא גם די ללמוד למלא את החג בתוכן נכון, לימוד, קריאה מרוממת וכו', צריך לחשוב איך לעשות זאת. שבורות טובות ורפואה שלמה.