הנחת חבילת טישיו על סידור כדי שלא יסגר

שאלה:

אם אני רוצה להחזיק את הדף בסידור או בחומש פתוח , ונניח שיש לי חבילת טישו על השולחן ואני מעוניין להניחה על החומש או הסידור ובכך לתפוס את הספר פתוח , האם יש בזה משום בזיון הספר ?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה לצורך השימוש בסידור – מותר.

מקורות:

על ההיתר להניח סימניה בתוך ספר כיון שהדבר נעשה לצורך הספר והלימוד בו. כך כתב בס’ חסידים סי’ תתקג.

חידוש גדול כתב בס’ גנזי הקודש פרק ג הערה נג בשם הגר”נ קרליץ, שאם מניח עט לצורך לימודו בתוך ספר אין בכך איסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם משתמשים בטישו בתור סמניה האם זה הופך את הטישו לקדוש? האם לא ניתן להשתמש בו לאחר מכן לצרכי חול? והאם יש הבדל אם זה נעשה באופ חד-פעמי או זמני או קבוע?

  2. סימניה אינה משמשת את הספר אלא את האדם, ולכן נראה שאינה חייבת גניזה, וראה כעין זה בס’ גנזי הקודש פרק הסעי’ י בשם הגרי”ש אלישיב והגר”נ קרליץ.