האם רווק חייב לבנות לעצמו סוכה?

שאלה:

האם רווק חייב לבנות לעצמו סוכה?
אני גר לבד בישוב דתי לחלוטין (אני המסורתי היחידי)
ומרגיש שאין שום תועלת שאבנה סוכה אם אין לי אשה וילדים לשמח אותם בבניית הסוכה.
האם ההלכה מחייבת אותי לבנות סוכה ולשבת לאכול בה לבד במשך שבעה ימים?

תשובה:

שלום רב,

סוכה נועדה לקיום מצוות סוכה. ובמצווה זו חייבים כולם. (להיפך, אישה וילדים קטנים פטורים מסוכה). לכן לשאלתך האם אתה חייב לעשות סכה ולשבת ולאכול שם שבעה ימים – ודאי שכן. וזו תועלת גדולה מאד לקיים מצווה סוכה, ולשמח בה את עצמך.