ברכת הנותן ריח טוב בפירות על אתרוג בסוכות

שאלה:

שלום
האם לאחר תפילת שחרית, מותר לברך על האתרוג הנותן ריח טוב בפירות? הרי כבר קיימנו את המצוה.
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש לחלק בין האתרוג שמותר להריח אותו ואסור לאכול כל שבעת הימים [ולא כדבריך שכל יום נמדד בפני עצמו] כיון שהוקצה למצותו, לבין הדס שכיון שעיקרו למצוה אסור להריחו כל שבעה.

מקורות:

ראה כאן טבלה יפה בענין זה שעשה הגאון רבי מרדכי קנר שליט"א.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ענינו שמותר… כמובן אם יש לו ריח… הרבה פעמים אין ריח לאתרוג אא"כ לוחצים עליו קצת שיצא מיץ, וזה אין לעשות באתרוג של מצוה…