נרות שבת מול השרותים

שאלה:

שבוע טוב

השבת שמעתי דרשה שסיפרו בה על אחד מגדולי ישראל שאמר לאב שבניו התקלקלו רח"ל שיתכן שזה בגלל שנרות שבת היו מול השירותים
הוא לא הביא מקור האם הרב יודע מקור לזה?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מקור, אבל אני משוכנע שהדברים אמורים כלפי השירותים שהיה בזמנם שהצואה היתה נצברת בתוכו וכולו היה מקום טינוף, ולא מה שיש בזמנינו, בכל מקרה תמיד כשלומדים או מתפללים כנגד השירותים יש להקפיד לכתחילה לסגור את הדלת.

מקורות:

בשו”ע בסי’ פג סעי’ נאמר שגם כנגד כתלי בית הכסא אסור לומר דברי קדושה, אולם כבר כתב בערוך השולחן שם סעי’ ח שלמת חיים סי’ קד קה, שבזמנינו שהצואה נשטפת מיד ואינה נוגעת בכתלים, אין חשש, ובלבד שלא יאמר כנגד השירותים עצמו, ויש להחמיר גם בריצפה שסביבו. לכן יש לסגור את הדלת או להסתובב כפי שהצעת.