הפסק אחרי המפיל

שאלה:

1. האם היה צריך לומר תחנון בקריאת שמע על המיטה בצאת כיפור לפני חצות?
2. לאחר שאני מברך ברכת המפיל אשתי על הזמן מדברת איתי. האם מותר לענות לה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. כן.
  2. קריאת שמע כולה נאמרת לכתחילה רק לפני שהולכים לישון, וברכת המפיל תאמר רק ממש לפני שנרדמים ממש, אין לומר אותה זמן רב קודם לכן. אבל אין סיבה להלחץ כל כך, בשעת הדחק אם פתאום חייבים לשתות או לומר משהו דחוף, מותר לעשות זאת בקצרה, ראה כאן. תסביר לאשתך את הענין וגם תקפיד על הנ"ל ויהיה טוב.

חג שמח.