להציע את עצמי במקום עבודה שהציעו אותה לחברי

שאלה:

לחבר שלי הוצעה משרה בתחום ששתינו למדנו, ושמעתי ממנו שהחברה מגייסת מועמדים, השאלה היא אם לי מותר ג"כ להגיש מועמדות, כי הרי לא הייתי יודע על המשרה אם הוא לא היה אומר לי.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

כל שלא סוכם בין העובד למעביד על חוזה עבודה, אלא הצעה גרידא, אין דין של עני המהפך, ולכן אין מניעה הלכתית שאתה תציע את עצמך. אמנם לא ראוי לעשות זאת ולעקוף את חברך כאשר המידע הגיע ממנו. לכן כדאי שתבקש מהחבר רשות להציע גם עצמך לאותה משרד שהם מחפשים עובד, ותפעל כפי הסכמתו.

בהצלחה וחג שמח.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רלז.