לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדרים

שאלה:

בס"ד
בוקר טוב לפני שבוע וחצי בערך הייתי עם חברים והתבלבלתי בשבועה שנשבעתי לחבר במקום להגיד שאם יביאו לי קרבי בצבא אני אסרב אמרתי שאני נשבע שאם לא יביאו לי קרבי בצבא אני אסרב ואני לא זוכר אם ישר שאמרתי את זה חזרתי
בי או לא גם חבר שלי יודע נראה לי למה באמת התכוונתי ואני לא יודע מה לעשות עכשיו

תשובה:

שלום וברכה

בכל מקרה יש להמנע משבועה מכל וכל! חז"ל אמרו בעוון נדרים [שלא מקיימים אותם] בנים קטנים מתים! מי מסתבך עם שבועות ונדרים?! לשם מה?! בכל מקרה כיון שלא היה לגמרי ניכר מדבריך שזו טעות, יש לעשות התרת נדרים. אחרת תצטרך ללכת לקרבי…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. אם היה צריך התרה לא היה אפשר להתירו עד זמן חלותו בשעת הגיוס כיו"ד סימן רכ"ח סעיף י"ז.
    אבל באמת בנידו"ד א"צ התרה כמבואר בביאור הלכה סימן רס"ח סעיף ג' ד"ה "ושלא בכוונה"