לקיחת תרופה בכיפור עם מעט מים

שאלה:

אשה בת שישים הסובלת מכאבים דלקתים קשים בשן, קיבלה מהרופא מרשם לאנטיביוטיקה חריפה לשבוע. צום כיפור יוצא ביום השלישי לטיפול..
שאלתה היא:
א. האם מותר לה ליקח את הכדור כמות שהוא ביום הקדוש…?
ב. בהנחה ומותר.. היא לא מאמינה שתצליח לבולעו כמות שהוא השאלה היא האם היא יכולה ליקח מים פחות מכשיעור בשביל לבלוע את הכדורים…
לפי הבנתה הרצף בטיפול הוא חיוני מאד ליעילות הטיפול ולכן מתקשה לדלג על יום….
מה נשיב לה… ?!

תשובה:

שלום וברכה,

היא יכולה לקחת את התרופה עם קצת מים מרים פחות מכשיעור [תמצית תה מרוכזת וכדומה]. רק כדאי לצמצם את לקיחת התרופה, נגיד היום לקחת ממש לפני הצום וגם מחר ממש אחרי הצום, ובבוקר לקחת רק פעם אחת [אם צריכה שלוש פעמים ביום, תיקח מיד אחרי הצום אחד, ומאוחר בלילה עוד אחד..].

רפואה שלמה.