כדורים בצום

שאלה:

אני לוקחת כל בוקר תרופה פסיכיאטרית מייצבת ונוגדת דיכאון. כפי שהורו לי אקח בעזרת ה' גם ביום כיפור בבוקר, אני חייבת לקחת תמיד באותה שעה. רציתי לשאול: בימים אחרים אני לוקחת גם ריטילין שעוזר לי להתרכז ולהרגיש יותר טוב (יכול להועיל אם אתקף בחולשה נפשית). האם אני יכולה ביום כיפור בזמן שאני לוקחת את התרופה הנל ועם אותה כמות של מים לקחת גם ריטילין?

תשובה:

אם זה לא מצריך שתייה נוספת יש להקל. אבל לכתחילה לא הייתי ממליץ, בסוף משנהו יתקע ותזדקקי לשתות. כמו כן יש לעשות לכתחילה מים מרים ולא לשתות במים רגילים [תמצית תה מאוד מרוכזת או קפה מרוכז].

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לקחתי את התרופה (לא ריטלין) עם תמצית תה מרוכז במקום עם מים כפי שהייתי רגילה. הרגשתי אחר כך ולאורך כל היום ממש נורא, על סף עילפון, ורק כמה שעות אחרי הצום התאוששתי.