חומציות בקיבה, לצום?

שאלה:

שלום לרב. סובל מחומציות בקיבה לוקח אומפרדקס1 בבוקר בנוסף יש כאבי גרון וקושי בבליעה האם לצום גיל 53.

תשובה:

שלום וברכה

חומציות בקיבה אני מבין שזו רק אי נוחות אבל לא מחלה של ממש שיש בה חשש סכנה, ממילא אין בכך כדי להפסיד חלילה את הצום הקדוש של יום כיפור, לגבי הקושי בבליעה, אם לא מדובר באנגינה חיידקית, זה שוב שום דבר, אם מדובר בדלקת גרון המלווה בחום מעל 38 יש לשתות לשיעורין.

גמר חתימה טובה