רחיצת הפה ביום כיפור לאישה בהריון שמקיאה

שאלה:

אישה בהריון שצמה ביום כיפור ומקיאה, האם תוכל לשתות פחות ממלא לוגמיו או להשתמש בקצת מי פה כדי שלא יהיה לה את הטעם הנורא מההקאה? ומה אם היא תקיא שוב אם לא עושה משהו להוציא את הטעם מפיה ואז אולי תבוא למצב שתהיה צריכה לאכול ביו"כ?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה לשתות אפילו טיפה אחת [אא"כ יש הקאות חזורות ויש חשש התייבשות כמובן], אבל אם יש ממש טעם רע נראה שמותר לקנח במעט מים ולירוק הכל היטב היטב שחלילה לא תבלע טיפה, משום שאין איסור רחיצה כאשר יש טינוף ממש.

צום קל ולידה קלה בעיתו ובזמנו!