צום יום כיפור לאשה מעוברת

שאלה:

לגבי צום יום כיפור אשתי בהריון שבוע 6
(מספר שש) לא היה הפלות, הבדיקות דם תקינות, בהריון הראשון אשתי כמעט ילדה כחודש וחצי לפני הזמן עקב זה שהיא כנראה לא שתתה מספיק
האם זה מתיר לשתות שיעורים ביום כיפור

תשובה:

שלום וברכה

אין כל סיבה שלא לצום, אם הכל תקין ודאי צמים ביום כיפור, ודוקא התופעה של לידה מוקדמת אכן הרבה יותר מתאימה בסוף ההריון ולא בתחילתו, כך שאין לכם סיבה לחשש. רק כמובן יש להכין עצמה טוב עם הרבה מאוד שתייה כבר מרגע זה, וביום הכיפורים לנוח כל היום במקום ממוזג, לא צריך לבוא לבית הכנסת.

גמר חתימה טובה.