עבודה ככבאי בשבת

שאלה:

אח שלי כבאי
הוא לא דתי ורוצה לעבוד בחג ולנסוע אלי בבוקר של יו"ט
האם עבודה של כבאי מותרת בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שיש צורך בשירותי כבאות סביב השעון, שריפה ח"ו היא פיקוח נפש של ממש, וכך גם שירותים נוספים שנעשים על דיי מכבי האש, אלא שכמובן הענין חייב להיות בפיקוח ותחת הנחיות רב. לא כל דבר מותר! ולכן ההמלצה שלי למי שהשבת חשובה לו, לשמוע בפירוט מה נדרש ממנו, ואז להתייעץ בפרוטרוט עם רב על כל סעיף, כדי לדעת האם אכן ניתן במדינת ישראל היום לאדם דתי לשמש בשירותי כבאות והצלה בשבת.

לנסוע אליך לבקר בודאי אסור, זו כלל אינה שאלה וזה לא נוגע לעבודתו.

גמר חתימה טובה.