התרת נדרים

שאלה:

שלום!
יש לי שתי שאלות בנושא נדרים.
לפני בערך 10 שנים, כשהייתי בערך בת16, רציתי מאוד לטוס לרבי והיו הרבה קשיים, אז אמרתי, אם אני אזכה ואצליח לטוס, אני אלמד בע"פ איזשהו מאמר. באמת טסתי. כשחזרתי ניסיתי קצת ללמוד אותו בע"פ, אבל זה לא הגיוני, הוא ממש ממש ארוך… התחלתי ללמוד בקושי דף ולא נראה לי שיש סיכוי כלשהו שאלמד את כולו. מה עושים במקרה כזה?
שאלה נוספת, רציתי מאוד להתחזק באיזה עניין. ואז שוב נפלתי בו ואמרתי לעצמי, אני אתן עכשיו 100₪ לצדקה על זה שעשיתי את זה כדי שזה יגרום לי יותר לא לעשות… ותוך כדי עלתה לי מחשבה להגדיל לעצמי את הקנס אם אפול שוב, בכל פעם להכפיל את הסכום. אני לא חושבת שממש החלטתי שכך אעשה, אלא עבר לי הירהור כזה מתוך כעס על עצמי… אבל בגלל שהייתי ברגע של כעס, אני לא יכולה לומר בוודאות של 100 אחוז שלא החלטתי לתת. אני יודעת שצדקה, אפילו אם מחליטים רק בלב, חייבים לתת. ושוב, זה לא הגיוני שכל פעם אכפיל סכומים…. מה לגבי זה?

במידה ואחד הדברים לעיל, דורשים התרה. האם התרה כללית שעושים הערב בסליחות בכותל מועילה?

תודה רבה!
אשמח לתשובה מהירה,אני מאוד רוצה להיכנס נקיה ליום כיפור.
גמר חתימה טובה!

תשובה:

שלום וברכה

יש לעשות התרת נדרים מפורטת, ולא מספיקה ההתרה הכללית היות וכתוב שהמתיר נדריו צריך לפרט את הנדר והם צריכים למצוא פתח להתרה.

נדר בלב אינו נדר, אבל כאן זה אולי נחשב נדר לצדקה שלחלק מהפוסקים מועיל גם בלב, ולכן גם הוא צריך התרה.