לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דלקת בדרכי השתן ביום כיפור

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
יש לי דלקת בדרכי השתן ואני התחלתי היום לקחת אנטיביוטיקה אני אמורה לקחת אותה חמישה ימים והרופאה אמרה לי גם בכיפור לקחת אותה בוקר וערב רציתי לדעת האם מותר לי לקחת ביום הכיפורים כיאלו כדור אחד רק בבוקר עם טיפת מים ואחרי שיצא הצום אני יקח את השני האם מותר לי לקחת?
אשמח לתושבתך
כי זה נורא חשוב לי

תשובה:

שלום וברכה

את הכדור ודאי ניתן לקחת עם מעט מים מרים, כלומר מכינים תמצית תה מאוד מרוכזת מבעוד יום ושותים ממנה מעט עם הכדור, פחות מכשיעור. אבל לא בטוח שזה מספיק, יש להתייעץ עם הרופאה האם מותר לצום, במצבים מסויימים של הדלקת הרפואה היא על ידי שתייה והצום עלול להחמיר מאוד את הזיהום, ויש לשתות שיעורים, תתייעצי עם הרופאה [יתכן מאוד שמותר לצום בגלל שאת כבר לוקחת את התרופה, וכך נראה לי, אבל ליתר בטחון תשאלי], ואם היא אומרת שזו בעיה, תשאלי שוב.

בכל מקרה היום ומחר עד הצום תקפידי על שתייה מרובה מאוד זה חשוב לרפואתך.

רפואה שלמה