שכן שהרחיב את ביתו על מי מוטל להאריך את המזגן והצינור ניקוז של השכנים

שאלה:

בנינו מרפסת סוכה [ברישיון], לשכנים מעלינו יש מזגן שמטפטף לתוך המרפסת, מי צריך לשלם את הארכה של הצינור?
כמו כן, השכנים הוסיפו בעבר צינור ביוב שעובר בתוך המרפסת שעכשיו בנינו, מי צריך לשלם את הזזת הצינור?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לבעל הצינור של המזגן שמטפטף חזקה, ולכן אינו חייב להאריך את הצינור, והשכן שבונה ומרחיב עליו מוטל לשלם את הוצאות הארכת הצינור.

כמו כן צינור הביוב החזיקו השכנים, והשכן שמרחיב מוטל עליו להוציא הוצאות ולהזיזו למקום תקין וטוב.

בהצלחה וגמח"ט.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קנג סעיף ו-ח