סוכה קטנה באמצע פתח בגג

שאלה:

יש לנו פתח באמצע גג המרפסת בגודל 60 על 60 ס"מ-
האם וכיצד ניתן לעשות בו סוכה?
ושאלה נוספת, אם ראשו ורוב גופו של אדם לא נכנס ב60 על 60 ס"מ של הסוכה המתוארת למעלה- האם ניתן בכל זאת לישון בה?

תשובה:

שלום וברכה.

שיעור סוכה מינימלי הוא שבעה על שבעה טפחים. ב60 ס"מ יש שיעור סוכה לשיטת רבי חיים נאה [56 ס"מ] אך לא לשיטת החזון איש. לכן בענין זה ראוי להחמיר וכל אחד יעשה כהוראת רבותיו. לגבי עצם עשיית הסוכה שם גם בהנחה שיש בה שבעה טפחים, יש לבדוק מה המרחק מהקירות לסוכה, צריך שלא יהיה יותר מארבע אמות, אמה היא חמישה טפחים [או שישה], טפח כאמור הוא 8 ס"מ. לישון שם אפשר רק בישיבה לא בשכיבה…  קיצור כל הענין לא מומלץ.