לברור גרביים מהמגירה

שאלה:

בס"ד

א. במלאכת הבורר, שמעתי שאם יש נניח מגירת גרביים ויש ואני רוצה לחפש את הסוג גרביים שאני צריך, , כל עוד שאני לא מוציא את היד מהמגירה מותר לחפש, ואם אני מוציא אז אסור.
כך שמעתי, ומחפש לזה מקור ?

ב. דבר נוסף האם יש בורר כאשר זה בחושך וקשה לראות מה בורר ?

תשובה:

שלום וברכה

  1. באופן זה ודאי אין בורר כיון שאינו מוציא את הפסולת מהתערובת. ודינו כמו כל מוציא אוכל מפסולת שמותר לשימוש מידי. החידוש הוא שגם כאשר יש לך נניח ערימת חולצות ואתה מסיר את העליונות עד שאתה מוצא את הרצויה זה מותר, כמבואר במשנה ברורה סי' שיט ס"ק טו.
  2. לא הבנתי את השאלה, מה ההבדל ביום או בלילה?