נסיעה על ידי גוי בשבת למניעת זיהומים הקיימים בבית חולים

שאלה:

ילדה קטנה זקוקה לטיפול אנטיביוטי דרך הוריד עקב זיהום (פעמיים ביום) בבית חולים. מבחינת הרופא לא צריכה לשהות שם, רק שתגיע לצורך קבלת הטיפול. האם ניתן בשבת בצהרים לנסוע עם גוי לבית החולים, ולהשאר שם עד לערב, ובכך ימנע ממנה חשש הידבקות מכל מיני זיהומים שיש בבתי חולים.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה הטוב ביותר לקבל את הטיפול בשבת בשכונה ליד הבית. יש בהרבה מרומות מוקד שבת של קופת חולים, ואני מניח שניתן לסדר זאת. אם זה לא מתאפשר נראה שיש להקל לנסוע עם גוי בשבת בצהריים ולהשאר שם באיזור עד הערב במוצאי שבת, כיון שמדובר בילדה קטנה שרגישה יותר, ובפרט שהיא עצמה כרגע עם זיהום. אבל בשום אופן לא לנסוע עם יהודי. בנסיעה עם גוי לדאוג שהגוי יפתח את הדלת ויסגור שלא יגרם כיבוי והדלקה של אור ברכב.

כמובן הכל בכפוף לכך שהטיפול בשבת חיוני [אם נוסעים רק בצהריים תמוה בעיני למה זה לא סובל דיחוי לערב… נראה שבהתייעצות עם רופא יתכן שטיפול בכמות מעט גדולה יותר לפני שבת ולאחריה יספיק, תבררו זאת].

רפואה שלמה.