לדרוש 'ימי מחלה' בגין עייפות מרובה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני בת שירות, ומותר לנו לקחת ימי מחלה בשנה. (ולהביא אישור מהרופא שלא הרגשנו טוב באותו יום..)
אני אחרי כמה לילות שלא כל כך הצלחתי להירדם בהם (ישנתי ממש מעט) וחשבתי לקחת חופש ולישון בו, כי אני מאוד עייפה ואפילו קצת קשה לי לתפקד מרוב עייפות.. רציתי לשאול אם אתה חושב שאני יכולה להחשיב את זה כיום מחלה או שזה שקר?

תשובה:

שלום וברכה,

החוק מגדיר מחלה, אי כושרו הזמני או הקבוע של העובד לבצע את עבודתו, הנובע על פי ממצאים רפואיים, “ממצב בריאות לקוי”. שמירת הריון לא מוגדר כמחלה כיון שאין זה מצב בריאות לקוי – ראה ספר משפט הפועלים [נספחים עמוד 36].

במקרים שלא היה מצב בריאותו של העובד לקוי, לא ניתן לקבל דמי מחלה. וכן לא ניתן להוציא דמי מחלה בגלל עייפות.

בהצלחה ושנה טובה.