ייחוד בעבודה

שאלה:

הייתי בראיון עבודה. זה משרד ששם אני ועוד מישהי חילונית עובדות ובתוך המשרד יש חדר והוא יושב שם-הבוס והוא אמר שהעובדת לא תמיד תהיה והאם זה ייחוד? בד"כ הדלת של המשרד סגורה זה מקום שאין בו הרבה אנשים שעוברים

תשובה:

שלום וברכה

אם אין אנשים שנכנסים ויוצאים וזה סתם משרד סגור, אזי בין אם העובדת השניה נמצאת בין אם אינה נמצאת יש בזה איסור יחוד. אבל אם יש אנשים שנכנסים ויוצאים במשרד לקבל שירות וכדומה וגם הדלת אינה נעולה כשהם באים, אין איסור יחוד.

גמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני לא יודעת אם אנשים יוצאים ונכנסים הייתי שם רק בראיון והדלת לא נעולה אבל זה בבניין שיש שם עוד משרדים וגם שאני מתחברת מאוד מהר לאנשים לא יודעת אם זה אמור להשפיע על התשובה

  2. בגלל הנכנסים ויוצאים אין יחוד [מלבד העובדה שלמעלה משתי בנות זה כבר תלוי במנהגי האשכנזים והספרדים, לאשכנזים לא צריך את הטעם הנ"ל].

  3. חובה לברר זאת! ובכל מקרה אם את חוששת מלעבוד בסיבה שאינה דתית, ויש מקום גדול לחשש מההיכרות שלי עם שאלותיך, תברחי מזה, הפרנסה אף פעם לא תבוא על ידי ירידה רוחנית.

  4. אבל זה מאוד קשה לי אחרי חצי שנה שלא קראו לי לראיון ואחרי שנה של חיפוש עבודה קוראים לי לראיון ויש לי הזדמנות לצבור ניסיון