צורת הפתח

שאלה:

האם אפשר לעשות צורת הפתח כדי להתיר בטלטול אם יש גג הנמצא מעל החוט של צורת הפתח. (בתקוה שהשאלה ברורה). יש בית ואני רוצה לטלטל מהבית לחצר ואני מעמיד עמוד סמוך לבית משני צדדים ובמקביל עמודים בקצה החצר, ומעביר חוט בצורת חית מהעמוד שליד הבית אל העמוד ממול בחצר וממשיך לעמוד השני בחצר ומשם חוזר לכיוון הבית, והרעפים של הבית בולטים כמטר כך שהעמודים נמצאים מתחת לרעפים והחוט נמצא גם מתחת לרעפים.

תשובה:

ההמצאות של הגג אינה רלוונטית, אבל סתם כדאי להראות לרב את הצורת הפתח כיון שיש בזה הרבה גדרים הלכתיים, לגבי זה שהחוט על העמודים ולא לצידם, ואופן מתיחתו, ומה יש בדרך, ומה המרחק ביניהם וכו'…