ספק נדר / שכח אם נדר או לא

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
מה הדין לאדם שנזכר בקבלה או דבר שחשב לעשות לפני זמן מסופק אם אמר בפה או שאמר בפה שיעשה ולא באמת התכוון או שעשה שלוש פעמים ולא זוכר אם התכוון לעשות או אם אמר בלי נדר
האם מחוייב בנדר מהדין שאומרים שספק מהתורה חייב להחמיר?
כי בעיקרון העונש של עוון נדרים נשמע נוראח

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לו ספק נדר, ולא עשה מודעה בערב ראש השנה שעבר, זה בהחלט ספק דאורייתא ויש להחמיר ולהתיר, אבל יש מאוד להזהר מלחץ מיותר ושגוי בענין זה, יש לאנשים נטייה לפתח חרדות מנדרים, באופן חסר בסיס עובדתי, וכל חרדה היא דבר בעייתי שאין לו קשר עם עבודת ה'…

בהצלחה רבה