ארון תלוי בקיר הסוכה

שאלה:

יש לי חדר ג קירות ובקיר הג' יש ארון תלוי 45\100 ומתחתיו אויר יותר מעשרה אומנם ודאי אסור לשבת תחתיו אך האם הוא בטל לקיר והוי ג דפנות או שהוא בפני עצמו וא"כ מתחתיו יש יותר מג"ט

תשובה:

שלום וברכה

אין סיבה שהדופן שמאחורי הארון לא תחשב מחיצה, אולי הארון הזה נחשב כעין סכך פסול וממילא יש כאן דופן עקומה, כיון שיש תחתיו אויר עשרה, אבל הוא לא מבטל לגמרי את השייכות של הדופן לסוכה.