צום יום כיפור בהיריון

שאלה:

שלום וברכה,

האם מותר לי לצום ביום כיפור?
אני בת 39, היריון ראשון, חודש שלישי.
סובלת מבחילות ועייפות.
תודה רבה!
אגב – התיעצתי עם רופא דרך האפילקציה של קופ"ח כללית וזו תשובתו "ההמלצה שלי היא לא לצום. יש עבודות שמראות עליה בשיעור סיבוכים מיילדותיים בנשים שצמו לרבות לידה מוקדמת"

במידה ולא יכולה לצום – האם יש הנחיה איך לשתות /לאכול?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאת מתארת הריון תקין ללא כל סיבוכים אני לא רואה כל סיבה שלא לצום, כמובן שאם יהיו הקאות תכופות מה שיכול לגרום להתייבשות, יש לשתות מים בכמות משמעותית כדי שלא להתייבש חלילה. הכי חשוב להכין עצמך היטב היטב לצום, בשתייה מרובה, ובצום מנוחה מוחלטת שכיבה בחדר ממוזג ולא ללכת לבית הכנסת.

בהצלחה רבה