ocd ונדרים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
1.יש לי מחשבות כפייתיות בעניין נדרים ועכשיו אני ממש בחרדה לפני ראש השנה . ביצעתי התרת נדרים על דברים מסויימים . ביניהם על כך שבלי נדר הייתה לי כוונה לקרוא פעמיים ספר תהילים בראש השנה וכיפור ואני לא יודעת אם אמרתי זאת מפורשות בפה . חא זוכרת אם ציינתי את הסיבה שפירטתי זאת וכעת מפחדת . עליי לחשוש? אני ממש נמצאת בחרדה פיזית בעת התפילות כי כל הזמן צצות לי מחשבות בעניין מצווה ואני כבר לא יודעת אם הן מחשבות רצוניות או לא לא יודעת כיצד לפעול כי מפחדצ שאולי המחשבות יצאו לי מהפה ואולי באותו רגע זה היה רצוני . אני ממש לא יודעת .
2.האם כאשר תפילותיי לצערי הופכות לעינוי נפש בשבילי( חרדות , דפיקות לב, לחץ ולפעמים בכי) בעלי יכול להפר לי אם אמרתי משהו . ?
3. אם אמרתי לבעלי בגלל עומס שיש בבית שיוריד כמה נעליים למחסן כי ( בלי נדר) אני לא מוכנה שיהיו בבית. לא זוכרת את הנוסח. עליי לחשוש מנדר?
4 . אם בבית כנסת אני רגילה ואולי גם אמרתי זאת בפה בלי נדר לעקוב אחרי התפילה . ועם ילדים זה קשה ..צריך להתיר זאת ?
סליחה על כל השאלות ..אני פשוט ממש בחרדה .
חתימה טובה ותודה על העבודה המבורכת שאתם עושים .

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, אני מבטיחך נאמנה, שאין לגביך שום ענין של נדר! בכלל! זה הכל עצת היצר הרע, הוא משכנע אותך על כל מילה והנהגה שהיא נדר כדי להפוך את החיים שלך ושל בני ביתך לגיהנום, רק כך הוא יהיה מרוצה… אין שום נדר, גם אם תנדרי באופן ברור ומפורש זה שום דבר, על אחריותי.

ובנוגע לשאלות גם בלי הענין הנ"ל.

  1. אין כל חשש ההתרה מצוינת.
  2. אין לך שום נדרים, זה שקר ארחד גדול, ובעלך יכול להפר רק אני מרחם על המסכן הזה שכל היום בטח סובל מהדבר הנורא הזה..
  3. מה הקשר לנדר?!
  4. לא, מה פתאום נדר?

בשורות טובות ורפואה שלמה.