כלי שאינו עומד בלא סמיכה – נטילת ידים

שאלה:

שו״ע סימן קנט
כלי שמחזיק רביעית כשסומכים אותו ואם לא יסמכוהו ישפכו המים ולא ישאר בו רביעית אינו כלי כו׳

וז״ל המשנה ברורה – רביעית כשסומכים אותו: לאו דוקא דה"ה אם מחזיק הרבה יותר מרביעית ע"י סמיכה אינו אסור אא"כ ישפכו המים ולא ישאר בו רביעית כשלא יסמכוהו אבל אם ישאר בו רביעית אחר שפיכה לא נתבטל משם כלי.

לא הבנתי כוונתו. מה הצד לומר שכלי שמחזיק יותר מרביעית גרוע מכלי שמחזיק רביעית?

תשובה:

באופן המדובר, הכלי מצד אופיו, שהוא גדול ומכיל הרבה, רעוע מאוד, במקרה שנשאר שם רביעית בגלל זוית השפיכה, אבל בעצמותו הוא כלי שאינו יציב.

שנה טובה ומבורכת.