הגדרת מלאכת מכה בפטיש ומתקן מנא וההבדל ביניהם

שאלה:

שלום לכבוד הרב, הנה זה חודשים רבים אני טורח ועמל ואיני נושא פרי להבין את ההגדרה המדוייקת של מלאכת מכה בפטיש מתי אומרים ומתי לא וכן מה ההגדרה של מתקן מנא וההבדל ביניהם וכל פעם שנראה לי שהבנתי הדבר הרי שפתאום אני רואה שבפוסקים פסקו לא כך למשל הבנתי שמתקן מנא הוא לתקן כלי שראוי לשימוש שיהיה עוד יותר ראוי ואז ראיתי שמותר להחזיר נוצות לכרית אע"פ שהכרית עכשיו יותר ראויה לשימוש וכן הרבה דוגמאות כאלה ואיני מצליח להבין הדבר כלל וכלל אם יוכל כבוד הרב לעשות עימי חסד של אמת ולבאר לי הדברים ואולי אפילו להתייחס אל זה בהרחבה במדור המאמרים אשמח מאוד, תודה רבה!

תשובה:

ראה כאן מאמר נרחב מהרב אברהם צבי הכהן, שבחלק האחרון מבאר בהרחבה את פרטי דינים אלו.

שנה טובה ומבורכת.