הפסק בין ברכת העולה לתורה לקריאה

שאלה:

1. מה הדין אדם שעלה לתורה ובירך ואמר בסימנא טובה. האם זה הפסק? האם צריך לחזור לברך? מה לגבי מילים אחרות?
2. האם מברכים על מלפפון בתוך הסעודה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אינני מכיר מנהג זה, ובודאי יש להמנע ממנו מכל וכל, אבל מסתבר שאינו צריך לחזור ולברך, שכן כנראה לפי מנהג האמירה הזו היא מענין הקריאה ודינה כגביל לתורי שאינו נחשב הפסק בדיעבד. ומכל מקום יש למחות בו שהוא מנהג של בורות וימנע ממנו מכאן ולהבא.
  2. המלפפון הוא מהדברים שנאכלים לעיקר סעודה ולשובע ואין מברכים עליו באמצע סעודה כמבואר בשו"ע סי' קעז.

שבת שלום.