האם מותר להטעות עכו"ם?

שאלה:

שלום רב,

האם מותר להטעות גוי ובכל להרוויח כסף?
המקרה בקצרה הוא: הקבלן שלי הוא ערבי. סיכמנו על X ש"ח. אני משלם לו בתשלומים קטנים. ככל הנראה ההוא התבלבל בסכום כמה עד עכשיו שילמתי לו, וזה נראה שהתערבב לו על סכום של 6000 שקל ששילמתי לו כבר… השאלה האם מותר להטעות אותו ולגרום לו לחשוב כך, וככה להרוויח את הכסף הזה.

אני מתבסס על הנחת יסוד שטעות עכו"ם מותרת, השאלה היא האם גם להטעות מותר?

ייש"כ.

תשובה:

שלום וברכה,

טעות גוי – שטעה מעצמו – מותרת. ונחלקו הפוסקים האם מותר להטעות את הגוי, הרמ"א חו"מ סימן שמח ס"ב הביא ב' שיטות.

במקרה שלך שהגוי טעה מעצמו ולא דורש ממך את מלוא הסכום, ואתה שותק ולא מודיע לו על טעותו, דינו כדין טעות גוי, ולא נחשב להטעות, ולכן במקרה שלך לכו"ע מותר.

בהצלחה ושנה טובה.