בעט בכדור והזיק מנורה/ אכילה לאחר חצות בער"ש

שאלה:

בעטתי כדור לגובה ושנפל בזמן הירידה פגע במנורה של אולם ספורט ושבר אותה אני חייב בנזיקין ?מי שלא רעב וקשה לו לאכול סעודה ראשונה לפני חצות יום בשבת האם חייב לאכול לפני חצות יום?

תשובה:

שלום וברכה,

נזק שנעשה מכדור חייב הבועט. לרוב במקרים נחשב הבועט מזיק בידיים. ויש אופנים שנחשב ממון המזיק. בתשלום חייב בכל מקרה, אלא שבאופנים שנחשב לממון המזיק יוגדר כאש ופטור על הטמון.

אין איסור לאכול אחרי חצות סעודה קטנה. יש מצווה להימנע מסעודה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.