תחנון כשרוב המנין באו לאזכרה

שאלה:

שלום רב
האם כאשר בבית כנסת יש רוב מתפללים שבאו בגלל אזכרה האם לא צריך להגיד תחנון.
אם כן , אפשר מקורות.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל מקור בפוסקים שלא לומר תחנון באזכרה, כך שאין מקום בכלל לשאלה ומנין אביא מקורות… רק אבל תוך שבעה לא אומר תחנון, וגם זה רק בביתו אבל בבית הכנסת הציבור אומר והוא לא אומר, והציבור זה כולל גם את האנשים שבאו לאזכרה, שכן הסיבה שאבל בתוך שבעה אינו אומר תחנון היא משום שמידת הדין מתוחה עליו, אבל לא על אורחיו… יש קהילות חסידיות שנהגו ביום פטירה של צדיק מפורסם שהם תלמידיו לא לומר תחנון כיון שהוא יומא דהילולא שלו ועילוי נשמתו, אבל בסתם נפטרים לא קיים מנהג כזה כלל. וגם בענין יארצייט של צדיק אין לכך מקור בפוסקים.