סדר ברכות ההפטרה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
שאלה לגבי ברכות ההפטרה (הברכות שלפני ההפטרה) –
מדוע אחרי הברכה הראשונה עונים ״אמת״ ולא אמן? האם צריך בכלל לענות ״אמת״ או שלא עונים כלום ורק אחרי הברכה השניה עונים ״אמן״?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש לך כאן טעות… הנאמרים באמת אינו סיום הברכה הראשונה! זה אמצע הברכה, הברכה מסתיימת והצדק, ואז עונים אמן, אלא שכמו בחזרת הש"ץ שנהגו הספרדים להשתתף בכל מיני תיבות מסוג זה, כמו שאומרים עליהם השלום ועוד, כך נהגו גם בברכות ההפטרה ואינו חיוב.

ערב טוב.