העתקת גזרה מבגד

שאלה:

שלום וברכה.
אשתי תופרת.
פנתה אליה בחורה שרוצה שהיא תייצר לה שאל כמו שקנתה בעבר בחנות.
האם יש בעיה כלשהי בהעתקת גזרה של בגד קיים ?
והאם הדין שונה במקרה שבחנות כתוב שאסור להעתיק גזרות של בגדי החנות.

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית יש להקדים שהנדון מתחיל דווקא בבגד שיש לו עיצוב ייחודי שיוצר על ידי חברה מסוימת. בבגד שיש לו עיצוב שמצוי בחברות רבות, ברור שאין ככאן הפרת זכויות.

בבגד שיוצר ע"י חברה בעל עיצוב ייחודי האם מותר להעתיק, יש לבדוק את החוק – האם החוק אוסר להעתיק עיצוב של בגד כאשר העתקה לא למטרת מסחר אלא לצורך פרטי. לא מצאתי בזה התייחסות, ואם לפי חוק אסור א"כ גם לפי ההלכה אסור להפר את זכויות היוצרים. [נסתי לחפש ולא מצאתי, אשמח לקבל מידע בנושא].

בהצלחה ושנה טובה.

מקורות:

ראה מאמר של הגאון הרב שפרן עלון המשפט גליון מספר 39 שביאר שהאיסור להפר זכויות יוצרים נקבעת לפי החוק.